La importància dels champús sense sal

Si t’has fet un estirat de queratina alguna vegada segur que et sona que l’estilista et recomanés rentar-te el cabell amb un champú sense sulfat de sodi i clorur de sodi. El que potser no tens clar es el perqué, o potser no t’has fet mai la queratina, però de ben segur que aquest article també et resultarà interessant.

Els sulfats són detergents que s’afegeixen als champús, són els ingredients responsables de que el champú s’emporti la bruticia i faci espuma. Atrapen la brutícia i se l’emporten amb el rentat. No són perjudicials per la salut, però si que poden resultar irritants a persones amb el cuir cabellut sensible, s’emporten més fàcilment el tint del cabell i poden ressecar encara més els cabells secs. També arrosseguen els olis naturals del cabell i la pròpia queratina. La sal s’utilitza en els champús per aportar consistència al producte, però no aporta cap benefici al cabell.

I ara segur que t’estàs preguntant com pots saber si el teu champú en porta o no, doncs be, els champús que no en porten, normalment ho porta especificat en el pot, de totes maneres per assegurarte’n pots llegir l’etiqueta.

Normalment, ho posen amb noms com:

lauryl sulfate, sodium lauryl sulfate, ammonium laureth, sodium coco, etc…

Així doncs, resumint podriem dir que els beneficis d’utilitzar aquest tipus de champú són, entre d’altres:

  • Ideal per a persones que es realitzin tractaments com tints, permanents, queratines…ja que utilitzant aquest tipus de champú ajudarem en la prolongació del resultat del tractament.
  • Deixa el cabell més suau, brillant i més disciplinat.
  • Redueix l’irritació en el cuir cabellut i permet que els olis naturals del cabell treballin millor.
  • Ajuda a reduïr el frizz del cabell
  • El cabell es fa més fort i saludable.

A més a més els champús sense sal expréss per la queratina, solen portar queratina hidrolitzada, aquesta ajuda a que cada vegada que et rentes el cabell et retorna la queratina que has perdut fent que el tractament encara duri molt més.

Tot i així, no qualsevol champú sense sal és apta per a tothom. El més convenient es que li demanis al teu estilista quin champú és el més adeqüat per a tu i el teu cabell.